Majobezowa sałatka warzywna

Mamy nadzieję, że cudowny Majobez wszyscy już znają 😋 Jeśli czasami brakuje Wam pomysłu jak takie pyszności wykorzystać, prezentujemy super prosty przepis na sałatkę warzywną: SKŁADNIKI: – jedna średniej wielkości kalarepa – około sześć rzodkiewek – pół papryki czerwonej – sto gram tofu wędzonego – jedna łyżka majobezu z czosnkiem – szczypta soli i pieprzu

Pieczone warzywa z sosem romesco i oliwą Arbequina

Oliwy z Oliwek tłoczone na zimno cieszą się wyjątkową popularnością wśród miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Nieprzypadkowo oliwa w Hiszpanii nazywana jest płynnym złotem, bowiem oprócz walorów smakowych jest też doskonałym źródłem cennych witamin i minerałów. Warto wybierać te najlepsze, tłoczone poniżej 27stopni, ponieważ to w nich znajdziemy mnóstwo kwasów NNKT i polifenoli. Ponadto nadamy naszym potrawom